Afvalemmers

Algemeen afvalemmers keuken

Afvalemmers zijn er in verschillende soorten en maten zoals ook de spoelbak voor uw keuken. Belangrijk is dat de afvalemmer bewust wordt gekozen op maat en sortering zonder te wachten om het laatste vrije keuken kastdeurtje op te vullen. Van invloed op de keuze zijn o.a. de grootte van de gebruikersgroep en de te scheiden afvalelementen. Ook kan het het van invloed zijn om de afvalemmer te gebruiken om uw keuken te accentueren met een vrij staande afvalbak, of de vrije hoogte onder uw spoelbak nuttig te gebruiken.

Inbouw afvalemmer

inbouw afvalemmer voor in uw keuken Dit is de grootste groep ten opzichte van de andere groep, de vrijstaande afvalemmer. Bij deze afvalemmer kiest men voor een rustige keuken met weinig accenten betreffende de accessoires, of gewoon omdat een vrijstaande afvalemmer niet past in het geheel. Samen met de spoelbak en de keukenkraan zijn dit de meest elementaire onderdelen van een keuken. Een goede plek om een afvalemmer te situeren is onder de spoelbak. Dit keukenblok voor het spoelelement heeft meestal een separate kunststof of aluminium inlegbodem om eventueel vocht of waterspatten probleemloos op te vangen. Hierbij past dan ook de afvalemmer waarbij gerust gemorst kan worden zonder direct schade aan het keukenblok toe te dienen. De spoelbak in combinatie met een ruimtebesparende sifon geeft net dat extra beetje ruimte om een grotere afvalemmer in het keukenblok te plaatsen. Ook al heeft men een enkele spoelbak, toch is het zaak om een keukenblok van bijvoorbeeld 90 cm. te nemen, zodat er voldoende ruimte is voor de afvalemmer en een afsluitbaar rekje onder de spoelbak voor het veilig opbergen van schoonmaakmiddelen. Men heeft dan ook altijd de keuze om de juiste grootte van de afvalemmer te kiezen met bijbehorende scheidingsmogelijkheden.

Inbouw afvalemmer draaideur

inbouw afvalemmer voor draaideurenn Indien een afvalemmer achter een draaideur wordt gemonteerd kan deze functioneren met een meenemer, zodat de afvalemmer naar voren wordt getrokken en eventueel de deksel wordt gelicht. Bij grotere systemen moet men handmatig de afvalemmer naar voren trekken en deze openen. Bij niet professioneel gebruik is dit nog wel te doen en heeft als voordeel dat het keukenfrontje nooit zwaar belast zal worden en dus ook langer zal blijven functioneren. Bij automatische systemen is het belangrijk dat alles optimaal functioneert zodat het deurtje niet te zwaar belast wordt en tevens de deksel goed wordt afgesloten i.v.m. hinderlijke geurtjes in uw keuken. Afhankelijk van het type spoelbak is het mogelijk om de breedte van het keuken kastje aan te passen en de mogelijkheid te vergroten betreffende het type afvalemmers. In verband hiermee staat ook de mogelijkheid om het afval beter te kunnen scheiden in uw keuken.

Inbouw afvalemmer in uittrekkasten

afvalemmer voor uittrekkasten Bij dit systeem afvalemmer in uw keuken komt bij één beweging van het frontje ook de afvalemmer in de lade naar voren in geopende toestand. Hierbij is van belang dat er een stevig mechanisme in uw keukenkastje is ingebouwd voor de werking van een goede sluiting op langer termijn. Hierbij is het heel makkelijk om het afval te verwerken met minimale bewegingen in uw keuken. Vaak zijn deze afvalsystemen zeer geschikt voor professionele keukens of keukens die veel gebruikt worden. En heeft u toch nog vragen dan staat er altijd iemand gereed om u te woord te staan.

Inbouw afvalemmer in lade

Hierbij is zijn de afvalbakken geïntegreerd in de lade en heeft het dezelfde functie als inbouw afvalemmer in uittrekkasten in uw keuken. Keukenkiosk heeft diverse systemen die aan sluiten op de behoefte in de moderne keuken van vandaag. Hierbij is ook rekening gehouden met diverse hoogten zodat deze systemen eventueel ook toepasbaar zijn onder uw spoelbak. inbouw afvalemmer in een lade Door de scherpe prijzen is keukenkiosk een betrouwbare partner in de levering van keukenaccessoires in Nederland en België geworden.

De afvalemmers kunnen door middel van een kunststof frame in alle gangbare kadesystemen geplaatst worden. Meestal wordt dit geleverd inclusief een uitschuifbare kunststof deksel, waarbij de mogelijkheid bestaat om te kiezen uit 2 tot 4 separate emmers met verschillende inhoud. Bij sommige breedten heeft u nog de mogelijkheid om andere losse schoonmaakmiddelen of hulpmiddelen erlangs te plaatsen als extra opbergruimte. Bij deze afval systemen zijn de geleiders van metaal en uit oogpunt van hygiene zijn de afvalemmers en frame van kunststof.

Vrijstaande afvalemmers

vrijstaande afvalemmers van keukenkiosk voor in alle keukens Om uw keuken meer cache te geven of duidelijke kleur accenten aan te brengen, is het mogelijk om dit te doen met een vrijstaande afvalemmer. Deze zijn in ontelbare variaties, grootte en kleuren te verkrijgen, waarbij het prijsniveau en kwaliteitsniveau aardig uiteen kan liggen. Bij Keukenkiosk vind u de A-merken waarbij het kwaliteitsniveau hoog is. Voordeel van deze vrijstaande afvalemmers is ook dat er meer ruimte bespaart wordt in uw keuken, zodat er meer ruimte overblijft om andere huishoudelijke producten in uw keuken op te bergen. Vrijstaande afvalemmers zijn verkrijgbaar met beweegbare deksel of klep met of zonder voetpedaal. Deze voetpedaal zorgt voor nog meer hygiene in uw keuken en voor een meer ergonomische houding. Met deze type afvalemmers hoeft u geen rekening te houden met de positionering in uw keuken, zoals de beperkte hoogte in verband met de aanwezige spoelbak of aansluiting van uw keukenkraan. Naar hartelust kunt u oneindig combineren met kleuren en positionering van de afvalbak in uw keuken, of het nu een moderne keuken of retro keuken is, altijd is er wel een afvalemmer te vinden die past bij uw keuken.

Afvalbakken hoekkast

Afvalemmers in een hoek van de keuken gebruiken vergt een aanpassing waarbij men een hoekkast nodig heeft zodat deze type afvalemmer op de juiste manier in gebouwd kan worden. Zodoende kan met toch de moeilijk te benutten vrije ruimte in de keuken optimaal benutten. Ook hier heeft men de mogelijkheid om een diversiteit aan emmers te kiezen, waarbij afvalscheiding zeer eenvoudig wordt. hoekkast afvalemmer van keuken kiosk Indien een gewenste afvalemmer niet in ons programma zit is het toch altijd mogelijk om bij Keukenkiosk te informeren voor andere systemen. Ook is het mogelijk de spoelbak in de hoek te positioneren en daaronder de afvalemmers, zodoende is praktisch werken in uw keuken. Let op dat niet in alle hoekoplossingen een juiste constructie bieden in uw keuken voor een afvalemmer. Dit type afvalbakken zijn bijna altijd roterend en uitschuifbaar voor een makkelijke bediening en bereikbaarheid. Let op dat bij eventuele montage van een keukenkraan altijd dat de waterleidingen en afvoer van een keukenspoelbak altijd zodanig worden weggewerkt dat er geen hinder ontstaat bij het draaien en uitschuiven van dit type afvalemmer.

Afvalbak werkblad inbouw

inbouw afvalklep voor in uw moderne keuken Een oplossing die men steeds meer tegenkomt in moderne en professionele keukens zijn de afvalklep ingebouwd in het werkblad al dan niet met het gebruik van een afvalzak of ingebouwde emmer. Let op dat de meeste systemen geen vlak inbouw rand hebben voor in het werkblad en dat het dus op het werkblad geplaatst wordt. Eenvoudig het afval in dit systeem schuiven is er niet bij in verband met de opstaande rand. Verder is natuurlijk afvalscheiding niet mogelijk met één systeem en gebruikt men meestal nog een ander systeem, zoals een vrijstaande afvalemmer of een ingebouwde afvalemmer. Ergonomisch gezien is het beter dan de andere systemen, maar vergt deze afvalkleppen wel de nodige onderhoud na het benutten.

Bij een moderne keuken geeft de inbouw van een dergelijk afvalsysteem wel een storende onderbreking in het esthetisch aanzicht van het werkblad. Doordat de deksel goed afsluit op het geheel hoeft men niet bang te zijn voor hinderlijke luchtjes. Bij Keukenkiosk is dit systeem op voorraad en dus snel leverbaar, altijd met op maat gegeven advies. Ook voor uw andere keukenaccessoires zoals spoelbakken en kranen kunt hiervoor terecht bij Keukenkiosk.